Verzorgende IG gehandicaptenzorg

Opleiding Verzorgende IG gehandicaptenzorg

Voordat je aan het werk kunt in de gehandicaptenzorg zul je eerst een degelijke opleiding dienen te volgen. Dit zal zijn de opleiding verzorgende IG gehandicaptenzorg. Deze opleiding zal je opleiden tot Verzorgende IG met de specialisme gehandicaptenzorg. Deze Verzorgende IG opleiding is tevens een niveau 3 opleiding. Je kunt deze opleiding volgen op de  BOL of BBL wijze. Het maakt hierin niet uit of je dit op een academie doet of bijvoorbeeld thuis.

Verschil opleiding verzorgende IG gehandicaptenzorg BBL of BOL

De verschillen tussen de BBL opleiding en de BOL opleiding zijn reeds opgesomd op beide pagina’s. Echter is er een specifiek verschil in de stage uren wat ik jullie graag nog mee wil geven.. De opleiding Verzorgende IG BBL ben je verplicht om 2600 stage uren te draaien(ongeveer 60% van je opleiding). De opleiding Verzorgende IG BOL is de verplichting om 864 uren (ongeveer 20% van je opleiding) stage uren te draaien.

Waar kan ik de opleiding verzorgende IG gehandicaptenzorg volgen?

Of je de opleiding nu op de BOL/BBL of Thuisstudie manier volgt de mogelijkheden zijn er voldoende. Je kunt kiezen voor een opleidingsinstituut op locatie (school) maar ook voor een thuisstudie, je noemt het maar op.
Locaties zijn er in overvloed. Onze ervaring reikt niet verder dan twee aanbieders, namelijk de NHA en NTI. Bij deze twee kun je een thuisstudie volgen op BOL en BBL wijze. Klik op de woorden NHA/NTI als je meer wilt weten over hun aanbod. Of klik op de plaatjes hieronder.


online adverteren www.m4n.nl250x250 tablet actie

Werken als Verzorgende IG gehandicaptenzorg

Er is niets dat zoveel voldoening geeft dan werken met gehandicapten. Persoonlijk vindt ik naast baby’s een van de mooiste “groepen” om zorg aan te geven. Er zijn verschillende soorten van zorg voor gehandicapten. Je hebt groepen die hebben 24 uur per dag begeleiding. Maar ook groepen die bijna geheel zelfstandig wonen. Weer anderen hebben alleen dagbesteding. Het is een heel afwisselende zorggroep waarin altijd werk zal blijven. Dit is niet voor niets een van de meest voorkomende VIG vacature op het internet!

Mogelijkheden opleiding opgesomd:

Om het overzichtelijk te houden hebben we onder aan elke opleiding pagina de mogelijkheden nogmaals opgesomd. Namelijk:
-> Opleiding Verzorgende IG BBL
-> Opleiding Verzorgende IG BOL
-> Opleiding Verzorgende IG thuisstudie

-> Opleiding Verzorgende IG Kraamzorg
-> Opleiding Verzorgende IG Gehandicaptenzorg
-> Opleiding Verzorgende IG Geestelijke GezondheidsZorg (GGZ)
-> Opleiding Verzorgende IG Verpleeghuis/Verzorgingshuis/Thuis

Uw kunt hiervoor natuurlijk ook gewoon klikken op de Verzorgende IG opleiding pagina.

 

Laat een reactie achter

reacties