Verzorgende IG kraamzorg

Opleiding Verzorgende IG kraamzorg

Wanneer je aan het werk wilt in de VIG-er in de kraamzorg zul je eerst de opleiding verzorgende IG kraamzorg dienen te volgen. Tijdens deze opleiding zul je worden opgeleid als Verzorgende IG-er met als specialisme kraamzorg. Deze opleiding is net als alle Verzorgende IG opleidingen een niveau 3 opleiding. Je hebt hierin zelf de keuze of je voor een BOL of een BBL opleiding gaat.

Verschil opleiding verzorgende IG kraamzorg BBL of BOL

Het grootste verschil tussen de BBL opleiding of de BOL opleiding heb ik reeds genoemd op desbetreffende pagina’s. Specifiek voor de opleiding is er echter nog een verschil. De stage uren. Bij de opleiding Verzorgende IG BBL dien je namelijk ongeveer 2600 stage uren te draaien(ongeveer 60% van je opleiding). Bij de opleiding Verzorgende IG BOL zijn dit 864 uren (ongeveer 20% van je opleiding).

Waar kan ik de opleiding verzorgende IG kraamzorg volgen?

Er zijn tal van mogelijkheden. En dan praat ik niet alleen over de BOL/BBL of Thuisstudie.
Ook waar je de opleiding wilt volgen. Wij hebben veel goede ervaringen met twee studieaanbieders. Namelijk de NHA en NTI. Bij hun kun je een thuisstudie volgen op BOL en BBL wijze. Klik op de woorden NHA/NTI als je meer wilt weten over hun aanbod. Of klik op de plaatjes hieronder.


online adverteren www.m4n.nl250x250 tablet actie

Werken als Verzorgende IG Kraamzorg

Wanneer het werken met baby’s wat is voor jouw zul je zeker kiezen voor de VIG Kraamzorg. Als VIG-er mag je wat meer dan een gewone kraamverzorgster. Zo mag je bijvoorbeeld infusen aanleggen etc. Sommige collega’s die de opleiding kraamzorg doen willen graag naar het ziekenhuis om hier te kunnen werken. Wanneer jij dit ook wilt raden we je wel aan om de Verzorgende IG opleiding te gaan doen. Door deze opleiding krijg je meer kans op een baan in het ziekenhuis.

Ik heb zelf een website gemaakt over de opleiding kraamzorg. Deze gaat over de normale opleiding kraamzorg. Deze website vindt je hier!

Mogelijkheden opleiding opgesomd:

Om het overzichtelijk te houden hebben we onder aan elke opleiding pagina de mogelijkheden nogmaals opgesomd. Namelijk:
-> Opleiding Verzorgende IG BBL
-> Opleiding Verzorgende IG BOL
-> Opleiding Verzorgende IG thuisstudie

-> Opleiding Verzorgende IG Kraamzorg
-> Opleiding Verzorgende IG Gehandicaptenzorg
-> Opleiding Verzorgende IG Geestelijke GezondheidsZorg (GGZ)
-> Opleiding Verzorgende IG Verpleeghuis/Verzorgingshuis/Thuis

Uw kunt hiervoor natuurlijk ook gewoon klikken op de Verzorgende IG opleiding pagina.

 

Laat een reactie achter

reacties